NecoV - werkgroep Ecologie van Poolgebieden

Vierde bijeenkomst: 10-11 mei 2004, Teylers Museum, Haarlem.

De vierde bijeenkomst van de werkgroep ecologie van de poolgebieden valt samen met het eerste symposium van het Nederlands Polair Programma in het Teylers Museum in Haarlem. Het symposium wordt georganiseerd door NWO/ALW en in het museum is een tentoonstelling over Antarctica. Een volledig programma en een mogelijkheid tot aanmelding kunt u vinden op www.polairsymposium.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan dit symposium.

Op dinsdag 11 mei zijn er van 11:45 tot 12:15 korte inleidingen op posters die van 12:15 tot 13:15 uur bekeken kunnen worden. Daarna zijn er vijf korte lezingen over het thema ecologie tot 15:00.

Maarten Loonen: Verschil in terreingebruik van arctisch broedende juveniele en volwassen brandganzen vanwege hun verschil in vertering.
Jeroen Creuwels: How do fulmarine petrels manage to breed during short summers in the Antarctic?
Ellen Dorrepaal: Summer warming and increased winter snow cover affect Sphagnum fuscum growth, structure and production in a sub-arctic bog.
Marcel Klaassen: Arctic breeding bird and their reliance on nutrients for egg production brought in from afar.
Marco Coolen: De invloed van klimaatveranderingen gedurende het Holoceen op de microbiële diversiteit in Ace Lake (Vestfold Hills, Antarctica).

De werkgroep houdt een email-adressenlijst bij van haar leden. U kunt zich opgeven via http://loonen.fmns.rug.nl/pool/poolform.htm

.